De licentie verlengen met een nieuwe activatiecode

Als u een nieuwe activatiecode hebt, kunt u deze aan het programma toevoegen om als reservecode te gebruiken. Wanneer de huidige licentie verloopt, wordt het programma automatisch geactiveerd met de nieuwe reserveactivatiecode. Op deze manier bent u verzekerd van een ononderbroken bescherming van uw apparaat.

Er zijn gevallen waarin u geen reserveactivatiecode kunt toevoegen.

Een reserveactivatiecode toevoegen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Profiel.
  3. Klik onder licentie-informatie op de drie stippen en selecteer Activatiecode invoeren.
  4. Typ de activatiecode in het invoerveld en klik op de knop Activatiecode opslaan.

De reserveactivatiecode wordt in het venster Licentiegegevens weergegeven.

Als u een reserveactivatiecode invoert die voor meerdere apparaten is uitgegeven, moet u de stappen volgen om de reservecode toe te passen op alle apparaten waarop u de licentie automatisch wilt verlengen.

Er wordt een poging gedaan om de reservecode te activeren en volledig te verifiëren wanneer de huidige licentie verloopt of als de huidige licentiecode van het apparaat wordt verwijderd. Het programma verifieert de verloopdatum van de reserveactivatiecode, het maximale aantal apparaten waarop de licentie kan worden gebruikt, evenals de compatibiliteit van de licentie met de geïnstalleerde versie van het programma. Tijdens de activering van een reserveactivatiecode is mogelijk een verbinding met vereist met de Kaspersky Small Office Security Management Console-account.

Als de reserveactivatiecode die u toevoegt al is toegepast op dit apparaat of op een ander apparaat, is de activatiedatum voor de verlenging van de licentie met de reservecode de datum waarop het programma voor het eerst is geactiveerd met deze activatiecode. Om de licentie te verlengen, voegt u een reserveactivatiecode toe die een latere vervaldatum heeft dan de vervaldatum van de licentie die momenteel door het programma wordt gebruikt.

Als het programma niet automatisch wordt geactiveerd met een reserveactivatiecode, kunt u deze handmatig activeren met de knop Opnieuw. Als de huidige licentie is geblokkeerd, kunt u de reserveactivatiecode activeren door te klikken op Nu activeren.

Het kan tot 24 uur na aankoop duren voordat de juiste licentiestatus wordt weergegeven.